Ochrana osobních údajů

Internetový obchod Brainfuel.cz (dále jen “naše stránky”) patří pod společnost Brain Fuel s.r.o. se sídlem na ulici Lidická 1877/44, 602 00 Brno a identifikačním číslem 09247882 (dále jen “my”). Ochraně osobních údajů věnujeme velkou pozornost a s těmito daty zacházíme velice opatrně. Níže se dočtete jaké údaje o našich převážně návštěvnících zpracováváme, zda je zpracováváme na základě jejich souhlasu nebo na základě jiného právního důvodu, za jakými účely tyto údaje zpracováváme a také jak dlouho je máme u sebe uložená.

Jaké osobní údaje zpracováváme?

Osobní údaje, které zpracováváme

Primárně zpracováváme ty údaje, které nám sami poskytnete skrze naše stránky.

Osobní údaje potřebné k plnění kupní smlouvy

Nejčastější údaje, které nám návštěvníci předávají jsou údaje, získané skrze objednávkový formulář. V tomto formuláři jsou pole rozdělena na dva druhy.


Uživatelský účet

Abyste mohli využívat výhody uživatelského účtu, je potřeba se nejdříve registrovat na některé z našich stránek. Tím u nás vznikne místo, kde budeme shraňovat veškeré vaše osobní údaje, doručovací a fakturační adresy, nastavení, členství ve věrnostních programech, nákupní seznamy, oblíbené, sledované produkty (hlídací pes), hodnocení produktů, vyplněnou zpětnou vazbu z dotazníků a další podobná data.

Poskytování údajů třetích osob

Poskytnete-li nám údaje o třetí osobě, je vaší povinností tuto osobu o tom informovat a zajistit si její souhlas s těmito podmínkami ochrany osobních údajů.

Tato situace nastává například ve chvíli, kdy objednáváte nějaké zboží, ale potřebujete doručení delegovat na jinou osobu, která zásilku bude přebírat. V té chvíli musíte tuto osobu o této skutečnosti informovat a zajistit si její souhlas s těmi podmínkami pro ochranu osobních údajů.

Souhlas třetí osoby musíte být schopni kdykoliv dokázat do 48 hodin po našem vyžádání. Jde o případy, kdy si od nás třetí osoba vyžádá doložení souhlasu se zpracováním jeho osobních údajů.

Údaje o přečtení našich zpráv, které vám zasíláme

Pokud vám odešleme například e-mail, evidujeme čas, kdy jste si zprávu otevřeli, zařízení na kterém jste si zprávu otevřeli a další technické parametry o tomto zařízení.

Automaticky zpracovávané osobní údaje

V průběhu vaší návštěvy našich stránek si shromažďujeme informace, jako například vaši IP adresu, nastavení prohlížeče, které nám pomáhá určit jaký jazyk preferujete, navštívené stránky včetně data a času návštěvy, na jaké odkazy klikáte, díky kterým vám můžeme upravit obsah, tak aby byl pro vás zajímavější a nabízeli jsme vám produkty a obsah, který oceníte.

Jak využíváme soubory cookies?

Co jsou to cookies a jak je využíváme pro lepší funkčnost našeho webu se dozvíte na samostatné stránce Zásady používání souborů cookie.

Za jakým účelem zpracováváme vaše osobní údaje?

Nákup zboží

Nejčastěji vaše data zpracováváme za účelem dodržení kupní smlouvy tedy abychom úspěšně realizovali vaši objednávku a zdárně ji doručili. Za tímto účelem můžeme předávat vaše data třetím stranám, jako například dopravci, aby věděl na jakou adresu má váš balíček doručit.

Marketing

Rozdělujeme na dva typy:


Přizpůsobení obsahu

Neradi bychom vám doporučovali něco, co pro vás nebude dávat smysl, protože využíváme nasbíraných údajů o vás k personalizaci obsahu a nabídky na našich stránkách a v marketingových sděleních. Využíváme k tomu například produkty, které často navštěvujete, vaše předchozí objednávky (historii vašich objednávek), apod. Takto docílíme toho, že vám můžeme doporučit zboží, které by vám mělo s velkou pravděpodobností udělat radost, než nesmyslně náhodně zkoušet.

Zákonná nařízení

Některé vaše osobní údaje jsme povinni evidovat ze zákona. Jedná se především o údaje svázané s kupními smlouvami a další tomuto podobné, kvůli případným kontrolám prováděnými orgány veřejné moci a dalších oprávněných důvodů.

Na jakých právních podkladech zpracováváme vaše osobní údaje?

Plnění a uzavření kupní smlouvy

Pokud si u nás zakoupíte zboží respektive dokončíte objednávku, vzniká kupní smlouva. Abychom byli schopni ji úspěšně plnit, potřebujeme k tomu vaše osobní údaje, které jsou popsané v sekci “Jaké osobní údaje zpracováváme?” včetně výpisu o jaké údaje konkrétně jde.

Oprávněný zájem

Dále zpracováváme vaše údaje na základě oprávněného zájmu, abychom mohli zlepšovat naše služby lépe je cílit a nabízet vám relevantnější obsah.

Získaný souhlas
Abychom vám mohli zasílat marketingová nebo-li obchodní sdělení, musíme tak činit na základě vašeho uděleného souhlasu. Výjimku umožňuje případ, kdy jste u nás provedli nákup, jelikož na základě něj máme oprávněný zájem vám tyto sdělení posílat. Samozřejmě máte právo se z těchto sdělení odhlásit.

V případě, že nám poskytnete souhlas mimo objednávku, máte také samozřejmě právo kdykoliv jej odebrat a to stejným způsobem, který je výše uveden.

Pokud si nevíte rady s odhlášením, kontaktujte nás prosím na info@brainfuel.cz, našim cílem není vás zbytečně spamovat, pokud o naše sdělení nestojíte.

Komu vaše osobní údaje předáváme?

V některých případech potřebujeme vaše osobní údaje předat třetím stranám, které však dodržují podmínky s ochranou osobních údajů, které se shodují v hlavních bodech s těmi našimi a nijak vás neomezují na vašich právech. Jde o tyto případy:


Jak dlouho vaše osobní údaje uchováváme?

Osobní údaje rozdělujeme do dvou skupin, dle kterých se určuje i doba jejich uchování.

Nemusíte se bát, že byste o něco přišli a nevěděli o tom. Před každým smazáním účtu vám pošleme 2 upozornění s možností si účet ponechat a prodloužit jej zase o dalších 26 měsíců. Jde nám primárně o to, abychom neměli zbytečně vaše osobní údaje.

Jak zabezpečujeme vaše osobní údaje?

Osobní údaje a nasbíraná data primárně ukládáme na našich serverech, které jsou přiměřeně zabezpečeny. Průběžně toto zabezpečení vylepšujeme a přístup k těmto datům neustále monitorujeme.

Pro komunikaci vašeho prohlížeče s naším serverem používáme šifrovaný přenos, který zajistí, že nikdo tuto komunikaci nemůže odchytávat a vaše data jsou tak v bezpečí.

Hesla k uživatelským účtů ukládáme v šifrované podobě a tedy i v případě prolomení přístupu do naší databáze, nebude mít útočník vaše heslo v čitelné podobě.

Jaká máte práva při zpracování osobních údajů?

Stejně jako my máme určitá práva na zpracování osobních údajů, tak i vy máte svá práva, která můžete kdykoliv uplatnit.

Právo na přístup k osobním údajům, které o vás zpracováváme

Máte právo po nás žádat seznam všech osobních údajů, které o vás zpracováváme. Tento seznam vám můžeme vygenerovat po řádném ověření vaší totožnosti. Pokud o něj máte zájem, zašlete váš požadavek na e-mailovou adresu info@brainfuel.cz.

Právo na opravu osobních údajů

Pokud zjistíte, že evidujeme o vás osobní údaje, které nejsou správně, máte právo po nás žádat opravu. Budeme za tyto podněty velice rádi a rádi vám je opravíme v co nejkratším čase. Opět nás stačí kontaktovat na e-mail info@brainfuel.cz.

Právo na výmaz osobních údajů

Máte právo požádat o vymazání všech osobních informací, které o vás zpracováváme, vyjma těch, jejichž uchování nám nařizuje zákon, nebo tyto informace slouží k plnění dosud neuzavřené kupní smlouvy a bez těchto dat bychom nebyli schopni úspěšného uzavření docílit. O výmaz osobních údajů nás prosím kontaktujte na e-mail info@brainfuel.cz-

Právo vznášet námitky proti zpracování osobních údajů

Pokud máte pocit, že některé osobní údaje zpracováváme neoprávněně, můžete proti tomuto jednání vznést námitku. Některé údaje zpracováváme v rámci našeho opravněného zájmu a rádi vám tyto důvody upřesníme, stačí nám napsat na e-mail info@brainfuel.cz a upřesnit jaké nasbírané údaje po nás žádáte obhájit.

Právo podat stížnost na zpracování osobních údajů

Budeme rádi, když budete veškeré námitky či dotazy ohledně ochrany osobních údajů posílat přímo nám, abychom vám mohli poskytnout okamžitou pomoc či podporu ve vaší věci řešení. Stačí nám napsat na e-mail info@brainfuel.cz. Avšak uplatnění postupů výše uvedených nijak neomezuje vaše právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

 

Podmínky ochrany osobních údajů jsou platné a účinné od 22.6.2020